Vacature: Senior Technical Sales

Met een entrepreneur-mindset

Heb jij de ambitie om als ervaren technical sales een nieuw focusgebied verder uit te bouwen binnen het speelveld van de hightech? Heb jij ervaring met complexe technische salestrajecten en ben jij toe aan een mooie vervolgstap in jouw technical sales carrière? Ben jij een verbinder, goed in stakeholdersmanagement en krijg jij energie van het opbouwen van langdurige relaties? Lees dan verder.

Wij zijn onderdeel van PI Group, de wereldleider op het gebied van nauwkeurig bewegen en positioneren in het micrometer to sub-nanometer bereik. Alle sleuteltechnologieën worden in-house ontwikkeld, geproduceerd en gekwalificeerd. Wij helpen organisaties in Nederland, België en Luxemburg om state-of-the-art oplossingen in beweging en positionering te realiseren. Met een passie voor techniek en technologie, een portfolio van oneindige mogelijkheden en de ambitie om zelfs de meest complexe bewegingspuzzels op te lossen, hebben zij wat nodig is om meer waarde voor hun opdrachtgevers te creëren. Inmiddels hebben we een zeer mooie naam opgebouwd binnen de competence fields: ‘Piezo Technology’, ‘Nanopositioning’ en ‘Performance Automation’. We willen verder groeien door frontrunner te worden met ‘Motorized Positioning’ binnen de competence fields: ‘Nanopositioning’ en ‘Performance Automation’.

Onze bloeiende organisatie, gevestigd in Sint Oedenrode (Noord-Brabant) is in 2015 toegetreden tot de PI Group (hoofdkantoor in Duitsland). We werken vanuit een klein professioneel en vakkundig team van hightech professionals. Ter uitbreiding van ons verkoopteam zijn wij op zoek naar een Senior Technical Sales met een entrepreneur-mindset.

Solliciteer nu

De Functie

Als Senior Technical Sales ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en positionering van ons merk met de focus op OEM projecten binnen ‘Motorized Positioning’. Dit vraagt een andere marktbenadering dan de bestaande focusgebieden (nichemarkt), omdat ‘Motorized Positioning’ een gevestigde orde betreft met de nodige concurrentie die daarbij hoort. Binnen dit speelveld ga je verbinding maken met (potentiële) opdrachtgevers, meedenken en adviseren en hen helpen in hun scale-up. Je definieert het sales strategieplan en vertaalt deze naar concrete acties die zorgen voor het benutten van de groeipotentie in deze regio. Met voldoende technische kennis ga je als inhoudelijk adviseur aan tafel bij mooie grote hightech partijen en tegelijkertijd houd je de business en sales goed in het oog. Het zijn vaak complexe trajecten die de nodige tijd vragen. Je rapporteert aan de Managing Director en komt te werken in een klein verkoopteam met ondersteuning door technische collega’s en een medewerker binnendienst.

De kerntaken:

  • Je bent verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en positionering van Motorized Positioning binnen de competence fields: ‘Nanopositioning’ en ‘Performance Automation’;
  • Je benut de marktpotentie en de ‘goede naam’ door de uitbreiding van het productportfolio bij bestaande en nieuwe klanten.

De kandidaat

Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau en hebt een technische achtergrond in bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde of elektrotechniek. Je hebt 3-5 jaar aantoonbare, succesvolle werkervaring in een soortgelijke commerciële technische salesfunctie en je krijgt energie van complexe hightech trajecten, waarin je organisaties vanuit een technisch salesperspectief ondersteunt in hun groei en ontwikkeling. Van nature ben jij in staat te verbinden en relaties op te bouwen voor de langere termijn.

Daarnaast:

  • Heb je 3-5 jaar ervaring in het genereren van new business in het speelveld van de hightech;
  • Heb je ruime ervaring met stakeholdersmanagement extern en intern;
  • Heb je een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels (Duits is een pré);
  • Ben je in je aanpak doelgericht, een verbinder en communicatief sterk;
  • Ben je autonoom, proactief en ambitieus;
  • Ben je bereid om binnen de Benelux te reizen.

Het aanbod

Je komt te werken in een sociale, informele en solide organisatie. Een hightech omgeving, waar de communicatielijnen kort zijn. Er is veel ruimte voor ondernemerschap en eigen inbreng om ons merk naar een next level te brengen met een focus op Motorized Positioning binnen de competence fields: ‘Nanopositioning’ en ‘Performance Automation’. Onze opdrachtgever kent een zeer aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden behorende bij deze belangrijke sales functie.

Solliciteren

Marjoke Verboom van Berg & Partners begeleidt de sollicitatieprocedure. Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met cv en korte motivatie via: mverboom@bergenpartners.nl, o.v.v. ‘sollicitatie PI Benelux’. Voor meer informatie over de functie kun je contact telefonisch opnemen via telefoonnummer 06-29486755. Je sollicitatie wordt uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.

Solliciteer nu